Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Ulf Lundell ger sig in i Dylan-debatten: "Har inte bett om Nobelpriset"

Publicerad: 25 Oktober 2016, 07:19
Uppdaterad: 25 Oktober 2016, 07:22

Akademiledamoten Per Wästberg kallade Bob Dylans tystnad efter Nobelpriset "oartigt och arrogant". Nu rycker Ulf Lundell ut till artistens försvar.


Ämnen i artikeln:

Bob DylanAftonbladet

Tystnaden från Bob Dylan efter Nobels litteraturpris fortsätter att väcka känslor. Efter att den korta text på Dylans hemsida som meddelade att han tilldelats priset raderats, sade Per Wästberg från Svenska Akademien till Kulturnyheterna att det var "oartigt och arrogant".

Ett uttalande som fick Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius att gå ut i ett pressmeddelande och markera att åsikterna är hans personliga mening och inte ett officiellt uttalande från Svenska Akademien.

Nu ger sig Ulf Lundell in i Dylan-debatten, när han i en debattartikel i Aftonbladet försvarar artisten och kristiserar Per Wästberg:

"Bob Dylan har för år 2016 tilldelats Nobelpriset i litteratur. Tilldelats alltså. Han har ju inte bett om det. Den tilldelade kan i det här fallet, och i andra, ta emot eller inte ta emot på vilket sätt hen vill: skräck, själagladelig, lycka, dämpat, far åt helvete! jag tackar vördsamt … hur som helst. I det HÄR fallet gäller det att hålla sig till regeln att INTE just OARTIGT och ARROGANT kommentera pristagaren".

Dessutom ger han en känga till hela Akademien för hanteringen av Dylans icke-svar:

"Det är inte N-priset till en rockartist som kan sänka värdet, substansen på och i Akademien, det är Akademien själv som håller på att schabbla just nu. Man bör hålla stilen, vad som än händer med Dylan. I dag vet jag att det är Per Wästberg som har uttalat sej. Ännu en Mr Jones alltså. Men han representerar hela Akademien".

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Bob DylanAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.