Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

TT startar internutredning om sexuella trakasserier

Publicerad: 27 oktober 2017, 07:08
Uppdaterad: 27 oktober 2017, 07:12

Foto: Skärmdump på TT:s sajt

Efter kritik om hantering av sexuella trakasserier tillsätter TT en intern utredning, rapporterar Resumé.


Ämnen i artikeln:

TTmetoo

TT startar en intern utredning efter att de misslyckats med att hantera sexuella trakasserier på arbetsplatsen, rapporterar Resumé.

En kvinnlig kollega på TT utsattes för sexuella trakasserier av sin manliga kollega under en arbetsmiddag 2015. När kvinnan rapporterade om händelserna till sin chef får hon veta att mannen redan har fått en muntlig tillsägelse kring liknande händelser några år tidigare. Det rör sig bland annat om grova sexuella inviter.

Händelsen 2015 ledde till en skriftlig varning. Nu riktar de båda kvinnorna stark kritik mot ledningens hantering av fallen. De upplever bland annat att de inte fått tillräckligt med information kring hur deras fall hanterades.

I inlägg på Facebook har de båda berättat om vad de har varit med om. Ytterligare två kvinnor ska även ha utsatts för liknande sexuella trakasserier av samma man, de fallen ska dock inte ha lett till någon form av varning, det enligt uppgifter till Resumé.

Efter att fallen av sexuella trakasserier åter har kommit upp till ytan meddelar vd Jonas Eriksson till Resumé att han tillsätter en intern utredning för att gå till botten med fallen.

Som Dagens Media tidigare rapporterat har både Aftonbladet, MTG, TV4 samt SVT startat interna utredning kring sexuella trakasserier som kommit fram efter Metoo-uppropet.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TTmetoo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.