TT lägger fondpeng från Google på taggsystem

TT får en halv miljon i utvecklingspeng att lägga på sitt taggningssystem: "En precis och lättanvänd taggning är nyckeln till ökad automation och personalisering av digitala nyhetsmedier", säger Vicktor Olsson, tf redaktionschef på TT Nyhetsbyrån.

Som Dagens Media tidigare berättat så är har TT Nyhetsbyrån tilldelats pengar från Googles nyhetsfond ”Digital News Innovation Fund”.

TT Nyhetsbyrån skriver i ett pressmeddelande att den mottagna summan uppgår till omkring en halv miljon svenska kronor. Förutom TT Nyhetsbyrån så har Bonnier News tilldelats tre miljoner, och företaget Papereed cirka en halv miljon ur Googles nyhetsfond.

TT Nyhetsbyrån lägger fondpengen på utveckling av en metod för identifierade taggar, som exempelvis kan skilja på personer med samma namn. I projektet ingår Elysium, ett AI-inriktat start-up-bolag som TT Nyhetsbyrån deläger och som utvecklar ett taggningssystem bland annat för Infomakers skrivverktyg writern.

Vicktor Olsson är tf redaktionschef på TT Nyhetsbyrån:

– Vi hoppas på ett stort intresse och bra samarbete med våra kunder i utformningen av systemet. En precis, pålitlig och lättanvänd taggning är nyckeln till ökad automation och personalisering av digitala nyhetsmedier, säger Vicktor Olsson, tf redaktionschef på TT Nyhetsbyrån.

Projektet drar i gång direkt i augusti och kommer att involvera personal från TT Nyhetsbyrån, Elysium och TT:s kunder.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

Publicerad 2018-07-30 06.43Uppdaterad 2018-07-30 08.14

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: