Trumps nya attack på medierna

2017-10-12 09:33  

Vill dra in tillstånd för amerikansk tv-station.

USA:s president Donald Trump har riktat hårda ord mot medierna både en och två gånger tidigare. Och under gårdagen kom nästa attack från presidenten – den här gången på NBC News: 

Sammanhanget är att NBC News skrivit om att Donald Trump vill öka den amerikanska kärnvapenarsenalen. I en tidigare tweet säger han att alla "fake news från NBC" är dåligt för landet och hotar även med att dra in tv-stationens sändningstillstånd.

Flera medier har uppmärksammat Donald Trumps utspel. Bland annat SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström har i en analys reagerat på "Trumps krigföring mot medier".

"Donald Trump kommer få svårt att finna lagligt stöd för sitt hot att dra in sändningstillståndet för NBC. Men när USA:s president hotar oberoende medier med juridiska åtgärder så ifrågasätter han därmed hela grunden för demokratin och rättsstaten", skriver hon.

Simon Nilsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt