Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medier

Trumps nya attack på medierna

Publicerad: 12 oktober 2017, 07:33
Uppdaterad: 12 oktober 2017, 07:41

Vill dra in tillstånd för amerikansk tv-station.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

USA:s president Donald Trump har riktat hårda ord mot medierna både en och två gånger tidigare. Och under gårdagen kom nästa attack från presidenten – den här gången på NBC News: 

 

Sammanhanget är att NBC News skrivit om att Donald Trump vill öka den amerikanska kärnvapenarsenalen. I en tidigare tweet säger han att alla "fake news från NBC" är dåligt för landet och hotar även med att dra in tv-stationens sändningstillstånd.

 

Flera medier har uppmärksammat Donald Trumps utspel. Bland annat SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström har i en analys reagerat på "Trumps krigföring mot medier".

"Donald Trump kommer få svårt att finna lagligt stöd för sitt hot att dra in sändningstillståndet för NBC. Men när USA:s president hotar oberoende medier med juridiska åtgärder så ifrågasätter han därmed hela grunden för demokratin och rättsstaten", skriver hon.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.