Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Trump: Media mörkar terrorattacker

Publicerad: 7 Februari 2017, 08:15
Uppdaterad: 8 Februari 2017, 10:13

I ett tal inför amerikanska soldater i Florida gick Donald Trump på måndagskvällen till ny hård attack mot världens medier. Den amerikanske presidenten anklagade “den oärliga pressen" för att i många fall inte rapportera om islamistiska terrordåd, utan att specificera vilka attentat det skulle röra sig om.


Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Som exempel på allvarliga attacker som inspirerats eller genomförts av den Islamistiska staten de senaste åren nämnde president Trump terrordåden i Paris, Bryssel, San Bernardino och Orlando.

Händelser som alla dominerat nyhetsflödet världen över.

Men han menade också att det finns attacker som är mindre kända för allmänheten. Det eftersom pressen, enligt Trump, undviker att skriva om händelserna.

– Det har kommit till en punkt där det inte ens rapporteras längre. Den oärliga pressen vill inte rapportera om det. De har sina anledningar och ni förstår det, sade Trump, återigen utan att närmare gå in på vilken dold agenda det skulle handla om från mediernas sida.

Senare på kvällen släppte Vita Huset en lista på 78 olika terrordåd som administrationen anser har underbevakats av de västerländska medierna. Enligt Washington Post, som publicerat hela listan, inkluderar den bland annat attacken i Paris 2015, samt fjolårets nattklubbsattentat i Orlando.

Med på listan finns även branden i en muslimsk moské och föreningslokal i Malmö hösten 2016. Ingen människa kom till skada i samband med händelsen som rubricerades som mordbrand. En 29-årig man från Syrien greps för dådet som terrorgruppen IS i efterhand försökt ta på sig. Polis och experter har emellertid kraftigt ifrågasatt terrororganisationens inblandning.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Donald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.