Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Tre tjänster bort från Sydöstran

Publicerad: 15 December 2015, 15:15
Uppdaterad: 15 December 2015, 15:45

Tre tjänster försvinner från Sydöstran när Gota Media ska spara.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

Gota media-ägda tidningarna BLT och Sydöstran ska spara 13 miljoner kronor genom att dra in totalt 22 tjänster.

Nu har förhandlingarna mellan arbetsgivaren och journalistklubben på Sydöstran avslutats och det står klart att tre tjänster försvinner.

En tjänst är en vakans som inte tillsätts, den andra berör en reporter i Karlshamn och den tredje ska lösas genom naturlig pensionsavgång.

– Det är tråkigt att vi behöver nedbemanna men annonsutvecklingen har ju varit negativ under hela detta året och under våren fick vi ytterligare en större nedgång. Det var då vi tog beslutet. Under hösten har vi skapat den här åtgärdsplanen för båda tidningarna, säger Håkan Johansson, Sydöstrans vd, till Dagens Media.

Utöver de tre reportertjänster som försvinner på Sydöstran berör sparpaketet två grafiker. Förhandlingen om dessa tjänster är ännu inte avslutad. På BLT pågår också förhandlingar.

Trots sparkravet ser Håkan Johansson positivt på nästa år.

– Genom den här förändringen kommer vi att resultatförbättra oss rätt rejält, men den stora ekonomiska effekten får vi 2017.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.