Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medier

Timell anmäler SVT, TV4 och SR för publicistisk skada

Publicerad: 1 Februari 2018, 15:26
Uppdaterad: 1 Februari 2018, 15:30

Martin Timell

I höstas fick Martin Timell lämna TV4 efter anklagelser om sexuella trakasserier i samband med #metoo-rörelsen. Nu anmäler han flera medier till Granskningsnämnden för att orsakat honom publicistisk skada genom att namnge honom i sin rapportering.


Ämnen i artikeln:

TV4SVTSRGranskningsnämndenExpressen

Under Metoo-rörelsen i höstas förra året anklagade flera kvinnor TV4:s programledare Martin Timell för övergrepp och sexuella trakasserier. Anklagelserna blev kända av Expressen och ledde till att Timell fick lämna sina uppdrag på tv-kanalen. Man ställde dessutom in alla framtida program med honom. 

Nu anmäler han SVT, SR och TV4 för att ha namngett honom i samband med rapporteringen. Timell vill att nämnden prövar huruvida det var försvarbart att han namnpublicerades av etermedierna, skriver SVT.

”Jag har ingen samhällsbärande funktion utan är bara en tv-snickare. Det har inneburit oerhört lidande för mig och min familj att ha blivit uthängd på detta vis”, skriver Martin Timell i anmälan, rapporterar SVT.

”Givetvis helt ohörd och inte dömd för något”, fortsätter han.

Martin Timell  kommenterar inte sin anmälan vidare. 

– Jag ville bara att det skulle komma till en granskning huruvida man kan namnge mig på det på det här sättet man gjort. Jag har anmält det till Granskningsnämnden för att det ska bli granskat av just dem, säger han till SVT Nyheter.

Expressen var först ut med att publicera namn på Martin Timell, men dagstidningar och tryckta medier omfattas inte av Granskningsnämndens verksamhet, utan av Allmänhetens Pressombudsman (PO). Martin Timell vill inte svara på om han PO-anmält några medier, skriver SVT.

Christopher Karlsson

christopher.karlsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.