Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

Ytterligare avhopp från Fokus

Ännu en journalist slutar på Fokus.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Publicerad: 15 April 2016, 11:37
Uppdaterad: 15 April 2016, 11:55

Ämnen i artikeln:

Fokus

Fokus relativt nye chefredaktör Johan Hakelius har plockat in Jan Huss som redaktionschef. Tillsammans har de i uppdrag att förnya Fokus.

Men som Dagens Media tidigare berättat har flera journalister valt att sluta på Fokus den senaste tiden. Claes Lönegård, Ebba Bonde och Anna Ritter lämnade nyligen tidningen.

Nu drabbas Fokus av ännu ett avhopp då redaktören Maggie Strömberg slutar. Hon ska istället bärja som politikreporter på Ekot.

– Jag har fått ett erbjudande från Ekot som har en av Sveriges tyngsta och mest erfarna politikredaktioner. Ett sådant erbjudande säger man inte nej till – det ska bli jätteroligt, säger Maggie Strömberg till Dagens Media.

Flera har slutat på Fokus den senaste tiden – har ditt beslut något med det att göra?

– Vi har varit ganska få som gör Fokus, med en liten tajt redaktion som har jobbat nära varandra under lång tid. När folk börjar sluta är det ofta naturligt att fler slutar, det gör det enklare att röra på sig. Men framför allt handlar mitt beslut om att jag har fått ett nytt, spännande jobb som känns utvecklande och kul.

Maggie Strömberg tillträder sitt nya jobb på Ekot i mitten av maj. Hon har jobbat på Fokus sedan 2012.

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.