Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Women's Health genomgår rekonstruktion

Publicerad: 22 december 2014, 14:35
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Stora problem för träningstidningen - går ner till sex nummer per år.


Det var sommaren 2012 som Springtime Network tog över magasinet Fitness - en tidning som sedan stöptes om och gavs ut under namnet Women's Health. Men nylanseringen som gjordes i början av året har inte slagit väl ut ekonomiskt och nu genomgår tidningen en rekonstruktion, vilket Vassa Eggens analysbrev var först med att berätta.

Enligt Hans Lodin, vd för ägaren Fitness Media som ingår i Springtime Network, är det momsproblem som ligger till grund för rekonstruktionen.

– Själva nylanseringen kostade väldigt mycket pengar. Sedan har vi som så många andra problem med tryckerimomsen. Vi försöker just nu att lösa detta med skatteverket och Sörmlands grafiska som sköter trycket, säger Hans Lodin till Dagens Media.

Springtime Network som ger även ut titlarna Runner's World och Bicycling. Men de berörs inte av Women's Health:s problem menar Hans Lodin. Däremot påverkas både utgivningstakten och personalen.

– Vi ska gå ner till sex utgåvor per år från och med januari. All personal är kvar, men arbetstiderna har minskat. Ungefär lika mycket som utgivningaen, det vill säga med 50 procent. 

Kommer Women's Health att överleva?

– Ja, jag tror att framtiden är ganska ljus. VI har trimmat till ekonomin ordentligt nu. Känslan är att detta kommer att gå vägen.

LÄS ÄVEN:

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev