Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökJust nu kan du uppleva tekniska problem på dagensmedia.se. Vi jobbar för fullt med att åtgärda dessa!

Tidskrifter

Vogue avslutar samarbete med stjärnfotografer

Publicerad: 15 Januari 2018, 14:17
Uppdaterad: 15 Januari 2018, 14:49

Foto: Pixnio.

Manliga modeller och tidigare assistenter vittnar om oönskad beröring och trakasserier från fotograferna.


Ämnen i artikeln:

VogueNew York Times

SVT uppger att stjärnfotograferna Mario Testino och Bruce Weber anklagas för trakasserier och ovälkommen beröring av flera manliga modeller och tidigare assistenter.

Modefotograferna beskrivs som två av de mest kända namnen inom branschen. Nu väljer modemagasinet Vogue att avsluta samarbetet med de båda fotograferna på obestämd tid.

En av modellerna som valt att vittna mot fotografen Bruce Weber är Robyn Sinclair.

– Jag kommer ihåg att han stoppade in i fingrarna i munnen på mig och att han tog på mina privata delar. Vi hade aldrig sex eller något sånt, men en hel del saker hände. En hel del beröringar. En hel del ofredande, säger han till New York Times.

Anna Wintour, chefredaktör på Vogue, anger att vittnesmålen som framkommit i en artikel i New York Times ligger bakom uppbrottet. Hon har i en artikel på Vogues hemsida även lyft fram nya riktlinjer för företaget Condé Nast – förlaget som äger Vogue – som ska gälla på arbetsplatserna i framtiden.

Några av riktlinjerna är: De som fotograferas i samarbete med Condé Nast måste vara över 18 år, alkohol och andra droger får inte förekomma på arbetsplatsen och modeller ska få godkänna nakenfotografier innan publicering.

Alex Hartelius


Ämnen i artikeln:

VogueNew York Times

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev