Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

VLT stänger kommentarsfälten

Idag kl 10:35 gick chefredaktör Daniel Nordström ut med meddelandet om nedstängning av kommentarsfälten. Anledning: ”Våra sajter ska inte vara en allmän slasktratt.”


Publicerad 2016-04-11 09:44
Uppdaterad 2016-04-11 09:57

Ämnen i artikeln:

VLT

Dela artikeln:

Liksom Corren väljer nu VLT att stänga ner kommentarsfälten på sina sajter, vlt.se avestatidning.com, bblat.se, fagersta-posten.se och salallehanda.com.

I sitt beslut väljer Daniel Nordström att använda sig av samma beskrivning av kommentarsfälten som Correns chefredaktör Anna Lindberg gjorde när de gick ut med sitt uttalande: ”en slasktratt”.

Enligt Daniel Nordström är det ett flertal artiklar som spårar ur och fastnar i negativa spiraler, främst de artiklar som rör invandrare.

– Det finns i sig inget som är fel i att kommentera den förda invandringspolitiken och det är absolut inget fel att vara kritisk mot den. Problemet är att det ständigt förs fram en mängd spekulationer, fördomar och allmänt nonsens. Många av kommentarerna är dessutom helt omöjliga att ens publicera, skriver Daniel Nordström i sin blogg.

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.