Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Vinst för LRF Media

Publicerad: 13 Mars 2019, 12:02

Efter de förlusttyngda åren kan LRF Media kan återigen redovisa vinst.


Ämnen i artikeln:

LRF Media

I början av 2016 kunde Dagens Media berätta att då förlusttyngda LRF Media planerade att sälja alla sina magasin. Nio av dem såldes senare till Bonnier, fem titlar såldes till Svenska Media.

LRF Media har sedan dess förbättrat resultatet markant och 2018 blir ytterligare ett vinstår för mediebolaget, med ett resultat före skatt på 21,6 miljoner kronor, vilket är i nivå med föregående års resultat.

Även omsättningen ligger i nivå med 2017 och landar för 2018 på 289 miljoner kronor.

Enligt ett pressmeddelande är det främst kringaffärerna, så som Ehandel.se och startupen Skira, och koncernens ”nytänkande” med plattformar som Agfo och Land Shopping, som ligger bakom det positiva resultatet.

– Det är ingen hemlighet att hela mediebranschen har en svag annonsutveckling, men vi har lyckats kompensera fallet i printaffären med kostnadseffektiviseringar och nya affärer, säger LRF Medias finanschef Pontus Haraldsson i pressmeddelandet.

LRF Media ger ut titlar som ATL och Land Lantbruk.

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.