Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Vinden har vänt för Världen idag

Publicerad: 26 April 2013, 13:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:47

Den kristna nyhetstidningen Världen i dag hade ett tufft år 2011. En hårdbantning har dock fått tidningen på rätt köl.


Minus 5,1 miljoner kronor. Det var det dystra rörelseresultat som tidningen Världen i dag redovisade 2011. Nu visar ett färskt bokslut att tidningen lyckats vända den negativa trenden.

Totalt gjorde tidningen en vinst på 81 000 kronor. Det är första gången sedan 2005 som tidningen inte går med förlust.

– Vi har vänt vinden, nu kan vi redovisa ett plus, om än ett litet sådant. Vi har bantat alla kostnader, det tråkiga är att vi blivit tvungna att säga upp personal. Nu när vi går plus hoppas vi kunna göra mer djuplodande dokumentärer och serier, säger Lukas Berggren, chefredaktör och ansvarig utgivare, till Dagens Media.

I slutet av 2011 hotades Världen idag av nedläggning. För att slippa nedläggning tvingades tidningen sätta in en räddningsaktion.

Tack vare allmosor från läsarna kunde tidningen överleva.

– Vi har väldigt engagerade läsare, det är en av fördelarna med att vara en kristen tidning. Våra läsare är inte bara vanliga prenumeranter, de prenumererar också för att de känner att de stödjer ett viktigt projekt, säger Lukas Berggren.

Lukas Berggren ser positivt på 2013. Den största utmaningen är enligt honom att få en fungerande affärsmodell för webben.

– Vi tittar på att införa betalväggar för vissa delar av innehållet, men det är inget som är färdigt. Nyheter och liknande kommer vi i så fall inte låsa in utan det kan snarare handla om dokumentärer och mer omfattande material.

Frida Wickberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.