Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag12.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Villaägarna i miljontvist med Forma

Publicerad: 8 September 2010, 12:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:39

Villaägarna och Forma Publishing Group i bråk om avtalet kring villatidningen Ett Hus. Nu kräver Villaägarna 1 miljon kronor av Forma.


Ämnen i artikeln:

BonnierVi i Villa

Ett Hus lanserades i maj 2007 som en utmanare till Bonniers Vi i Villa. Tidningen gavs ut av Villaägarna och producerades av Forma Publishing Group.

Ett år senare skrotades dock tidningen och Villaägarna inledde istället ett samarbete med Vi i Villa.

Men i samband med nedläggningen uppstod en tvist mellan Villaägarna och Forma. Enligt Villaägarna ska Forma återbetala 1 miljon kronor till branschorganisationen. Enligt Forma är det istället Villaägarna som ska betala ytterligare pengar.

– Jag kan bekräfta att det finns en tvist och den ska avgöras av ett förenklat skiljeförfarande senare i höst, säger Joacim Olsson, vice förbundsdirektör på Villaägarna.

Han vill inte gå in på några detaljer, men säger:

– Tvisten handlar om hur vissa kostnader ska fördelas eftersom tidningen inte längre ges ut.

Patrik Widlund, vd på Forma, vill inte kommentera bråket.

– Det här får vi lösa mellan oss, säger han.

Utgivningen av Ett Hus blev en kostsam historia för Villaägarna. I en tidigare tvist tvingades man betala 239 000 kronor i skadestånd till ett annonsbolag, som stod för Ett Hus annonsförsäljning. Dessutom tillkom 425 000 kronor i rättegångskostnader.

I en tidigare version av artikeln stod det att annonsbolaget i fråga var Mediagruppen i Halmstad. Det stämmer inte. Dagensmedia.se ber om ursäkt för felet.

Martin Schori

Ämnen i artikeln:

BonnierVi i Villa

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.