Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

”Vi har haft SM i korsord i 24 år”

Publicerad: 29 Juni 2011, 07:54
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:06

Bonniers utspel om att de lanserar SM i korsord får Aller-medarbetarna att rasa. De har haft samma tävling – i 24 år.


Ämnen i artikeln:

AllerAller MediaBonnier Tidskrifter

I går gick Bonnier korsord ut med att de ska starta SM i korsord. Detta efter att en redaktionsmedlem åkt till USA och inspirerats av ”American Crossword Puzzle Tournament”.

Men de hade inte behövt vända blicken mot det stora landet i väst. SM i korsord har redan arrangerats i Sverige – i 24 år.

Det är Aller Medias Hemmets Veckotidning som står bakom tävlingen.

– Vi har faktiskt redan korat årets SM-vinnare i korsord. Vår tävling fyller 25 år nästa år, så vi var lite före kan man säga, säger Ulla Lagerblad, chefredaktör för Hemmets Veckotidning.

Vad tycker du om att Bonnier lanserar ett konkurrerande SM?

– Det visar hur populärt det är med korsord. Det behöver inte alls vara fel. Vi tycker ju att vi har startat och driver SM i korsord, men vi får se hur Bonnier gör det.

Ska du gå dit och kolla?

– Jag får väl smyga in.

Frågesportnestorn Carl-Uno Sjöblom är ständig tävlingsledare i Hemmets Veckotidnings SM i korsord, som i år vanns av Nils Gunnar Sjödin från Strömsund, Jämtland.

Göran Persson, före detta statsminister, som envist har hävdat att korsord ska lösas från det övre vänstra hörnet och nedåt, har varit hedersgäst.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.