fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

"Vi gräver med vår lilla spade"

Publicerad: 5 februari 2013, 07:38

I dagarna dimper Vänsterpartets nya medlemstidning Rött ner i sympatisörernas brevlådor. Reportage och krönikor varvas med plocksidor och serier i en mörkröd blandning.

Ämnen i artikeln:

Vänsterpartiet

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Varför behövs den här tidskiften? Vänsterpartiet publicerar ju nyheterna på webben.

– Det innebär en uppenbar fara för samhället att minska ned på journalistiken. När papperstidningarna försvinner är det den granskande journalistiken som stryker på foten, säger tidningens redaktör Losita Garcia till dagensmedia.se.

– Alla klipper och klistrar och snart finns det ingen som granskar längre. Vi har inte heller råd att ägna oss åt grävande jurnalistik i någon strörre utsträckning men vi gör så gott vi kan och gräver med vår lilla spade.

Var för lades er gamla medlemstidning ner?

– Den gamla tidningen gavs ut en gång i månaden, men det var en svår utgivningstakt eftersom nyheterna hann bli gamla innan de publicerades. Numera lägger vi ut snabba nyheter på webben medan tidningen går in djupare på vissa teman som inte hinner förändras. Detta numret handlar till exempel om arbetsmarknaden.

Vem ska läsa tidningen?

– Den riktar sig främst till våra medlemmar, men det går även att prenumerera på den om man inte är medlem. Därför är tidningen uppdelad i rent journalistiskt material och partimaterial för sig.

Rött har en upplaga på 14 000, varav 12 000 är medlemstidningar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev