lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Vi får ny redaktionschef

Publicerad: 9 december 2022, 07:26

Markus Wilhelmson är ny redaktionschef på tidningen Vi.

Foto: Moa Karlberg

Efter årsskiftet kliver Markus Wilhelmson på rollen som redaktionschef på Vi.

Ämnen i artikeln:

ViUnn EdbergToppnyheter förmiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Markus Wilhelmson efterträder tidningen Vi:s nuvarande redaktionschef Tomas dur Fläckman, som efter sju år med det ansvaret och totalt 32 år på tidningen nu går ned i tid och i samband med det blir redaktör och skribent.

På Vi har Markus Wilhelmson varit sedan 2016. Dessförinnan har han bland annat arbetat på Expressen. Tidigare i höst prisades han som Årets journalist vid Tidskriftsgalan.

Vi:s publisher Unn Edberg är glad över att Markus Wilhelmson kliver in som redaktionschef och då får ansvar för både print och digitalt.

– Vi har de senaste åren tagit stora digitala kliv och det är därför naturligt att redaktionschefen ansvarar för båda kanalerna. Med Markus Wilhelmson får vi en skicklig redaktionschef med fingertoppskänsla för ämnen i tiden och omsorg om kvalitén i alla led, säger hon i ett pressmeddelande.

När Tomas dur Fläckman nu tar ett kliv tillbaka ska han – förutom att ägna mer åt skrivandet – också digitalisera och tillgängliggöra Vi:s arkiv.

– Att skiljas helt från denna kära tidning är omöjligt, och då blir nedtrappning en bra kompromiss. Jag känner Markus som en fantastisk skribent och som en omdömesgill och kreativ redaktör, så jag är helt trygg med att lämna över stafettpinnen till honom, säger Tomas dur Fläckman i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev