Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Vecko-Revyns omslagsbluff

Publicerad: 3 Januari 2011, 09:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:26

Vecko-Revyn har en hårt retuscherad Molly Sandén på omslaget till den senaste utgåvan. Rubriken lyder: ”Hemligheten bakom Molly Sandéns drömkropp!”.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterVecko-Revyn

Omslaget är den del i Vecko-Revyns projekt ”Size hero”. Enligt ett pressmeddelande går projektet ut på att bekämpa sjuka skönhetsideal, att eftersträva en variation av hur tjejers kroppar framställs i medierna, och att få medierna och skönhetsbranschen att ta sitt ansvar.

Omslaget på Molly Sandén är så klart en bluff. Chefredaktören Linda Öhrn förklarar i en krönika varför tidningen valt att ”extremretuschera” omslagsbilden:

”Och i samband med förra årets Let´s dance haglade de elaka kommentarerna kring vår omslagstjej Molly som bland annat kallades ”överviktig”.   

Både du och jag kan ju se att  den ”riktiga” Molly är långt ifrån överviktig, men med dagens rådande size zero-ideal kan det vara lätt att tappa kroppsuppfattningen”.

”Men så varför har vi då retuscherat Molly? Jo, för vi vill att du ska tänka till. Den ”Molly” du ser på omslaget är hur kvinnor i media idag framställs – ett ideal som är omöjligt för de flesta av oss att uppnå. Är det verkligen så vi vill att det ska se ut 2011?”

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.