Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Vagabond ökar utgivningen

Publicerad: 25 november 2011, 09:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Samtidigt som Allt om resor halverar utgivningen, ökar konkurrenten Vagabond sin utgivning med ett nummer nästa.


Ämnen i artikeln:

VagabondEgmont

– Vi kommer att lägga till ett ordinarie nummer för att vi ser att det finns en efterfrågan hos läsare och annonsörer, säger Tobias Larsson, chefredaktör för Vagabond, till dagensmedia.se.

Den ökade utgivningen innebär att Vagabond, som ges ut av Egmont. kommer att ge ut tio ordinarie nummer och två specialnummer under det kommande året.

– För oss är det en stor grej att ge ut ytterligare ett nummer, eftersom det också innebär att vi förstärker redaktionellt. Vi är de enda som ökar utgivningstakten, jämfört med många andra resemagasin som tvingas skära ner, säger han.

I går berättade dagensmedia.se att Allt om Resor halverar sin utgivning, något som Tobias Larsson ser som ett svaghetstecken.

– Det kan vara positivt att minska utgivningstakten om det ökar produktens kvalité. Men jag tolkar Allt om Resors halvering av utgivningen som sparbeting från förlaget, säger han.

Betyder det här att det går bra för Vagabond?

– Det rullar på bra. Våra senaste nummer har haft fler sidor än vanligt eftersom vi har väldigt god annonsingång, säger Tobias Larsson.

Varför går det så bra för er?

– Jag tror att det beror på Vagabonds starka varumärke. Vi är passionerade journalister och resenärer. Jag tror mycket på nördarna i media, det är dem som överlever.

Erik Strömberg

Ämnen i artikeln:

VagabondEgmont

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.