Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

VA-veteranen: ”Nu är väl stämningen i botten igen”

Publicerad: 16 September 2011, 07:14
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:58

När Veckans Affärer skar ner på personalen 2009 gick reportern Gunnar Lindstedt, i ett öppet brev, till rasande attack mot Pontus Schultz. Nu tvingas de jobba ihop igen.


Ämnen i artikeln:

Pontus SchultzVeckans Affärer

Gunnar Lindstedt var en av de reportrar som flyttades i samband med nerskärningarna 2009. Han svarade med att i ett öppet brev ge sin syn på Pontus Schultz ledarskap:

”Pontus Schultz har nu bestämt sig för att köra Veckans Affärer i graven… när korthuset rasar kommer Pontus Schultz i alla falla kunna stoltsera med ett svårslaget rekord i att köra tidningar i graven; FinansVision, Attention, Veckans Affärer…”

Gunnar Lindstedt anklagade också tidningen för att, under Pontus Schultz ledarskap, bedriva köpt journalistik. Pontus Schultz svarade med att kalla Gunnar Lindstedts brev för oförskämt och illojalt.

I dag sitter Gunnar Lindstedt på Bonnier Tidskrifter och skriver för flera av förlagets titlar, men mest för Veckans Affärer. Han ser inte positivt på Pontus Schultz återkomst som chefredaktör:

– Det är fortfarande samma strid om den här sponsrade journalistiken som pågår. Hur det ska gå nu det vette fan, säger han till dagensmedia.se.

Han beskriver samarbetet med Anna Körnung som mycket gott.

–  Det är oerhört tråkigt att de sparkar henne, för det är ju det de gör. Hon har gjort fantastiskt mycket bra för tidningen, framförallt skapat en riktigt bra stämning på redaktionen. Nu är väl stämningen i botten där igen.

Enligt uppgift till dagensmedia.se fanns det ett starkt stöd för Anna Körnung på VA-redaktionen.

– Anna Körnung har stått för redaktionell trovärdighet, säger en medarbetare till dagensmedia.se.

Läs Pontus Schultz kommentarer till attacken här.

Henrik Widell


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev