Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Uppgift: Gaffas medarbetare utan löner

Publicerad: 29 juli 2019, 10:45

Gaffapersonalens löner är sena.

UPPDATERAD. Enligt uppgift till Dagens Media dröjer Musiktidningen Gaffa med att betala ut medarbetarnas löner – och det är inte första gången det sker.


Musiktidningen Gaffa har haft det ekonomiskt stormigt, och än ser det inte ut att vara över. Skatteverket drog i höstas in bolagets F-skattesedel på grund av obetalda skulder på 550 000 kronor.

I juni försattes tidningen i konkurs, trots att stora delar av summan betalats tillbaka. Musiktidningen kom dock undan med blotta förskräckelsen. Det danska moderbolaget sköt till pengar, och bara en månad senare beslöt tingsrätten att upphäva konkursen.

Men enligt uppgift till Dagens Media lider fortfarande personalen av de ekonomiska sviterna. Ett lönebesked kom till medarbetare, men en vecka senare hade fortfarande ingen lön betalats ut (27/7). 

Ett mejl som Dagens Media har fått ta del av, har gått ut till Gaffas personal, där arbetsgivaren beskriver att man efter den stängda konkursen bland annat väntar på tillgång till bolagets bankkonton. Mejlet avslutas med att man tackar för tålamodet, och skriver att det bara är en tidsfråga innan allt är på plats.

Enligt uppgift är det inte första gången som lönerna är sena. En förståelse uttrycks för  att situationer som dessa kan uppstå i samband med en konkursprocess – samtidigt börjar tålamodet börjar ta slut, när pengar som man räknat med uteblir. 

Efter att Dagens Media sökt flera Gaffa-medarbetare, blanda andra vd:n Robert Borges, så återkommer Gaffas danska styrelseordförande Kristian Lautrup-Nielsen via mejl.

Han skriver att Gaffa efter att konkursen upphävdes befinner sig i likvidation, och att en begäran har skickats in till Bolagsverket om att denna ska hävas. Detta har inte registrerats än, och bolaget saknar därför formell registrering hos Bolagsverket.

Som en följd av det nekas Gaffa tillgång till sitt Sverige-konto, och till registrering om medarbetarlön hos Skatteverket. För att få det krävs att Bolagsverket upphäver likvidationen.

Han skriver: ”Vi kan därför inte betala ut löner på normalt vis, men alla medarbetare har mottagit aconto-löner från det danska modersällskapet.”

Dagens Media har sökt Kristian Lautrup-Nielsen.

 

 

 

Janne Naess

Reporter (Föräldraledig)

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News