Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Tidskrifter

Uppåt för Dagens Samhälle

Dagens Samhälle ökar annonsintäkterna.


Publicerad 2015-07-07 07:47
Uppdaterad 2015-12-06 11:55

Ämnen i artikeln:

Dagens Samhälle

Dela artikeln:

Medieinvesteringarna i dagspress minskade med nästan 10 procent förra året och investeringarna i tidskrifter minskade med 8,6 procent, enligt IRM.

Men Dagens Samhälle går mot strömmen och ökar annonsförsäljningen, visar bolagets färska bokslut.

Annonsintäkterna ökade förra året till 28,2 (24) miljoner kronor, vilket är rekord för tidningen. Samtidigt ökade prenumerationsintäkterna från 28,9 till 29,9 miljoner kronor.

Totalt landade omsättningen för 2014 på drygt 58 miljoner kronor, en ökning på 10 procent jämfört med 2013.

Däremot minskar rörelseresultatet från 4 till 3,1 miljoner kronor. Enligt bokslutet beror det på att resultatet belastas av 2 miljoner kronor i engångskostnader på grund av ”förtida pensioner och personalavveckling”. Exklusive engångskostnaden landar rörelseresultatet på 5,1 miljoner kronor.

”I en tid då flertalet tidningar av liknande slag redovisar sjunkande upplagor är DS utveckling exceptionell. Idag är Dagens Samhälle ekonomiskt välmående och etablerad som en tydlig rösti svensk samhällsdebatt, vilket ligger i linje med den strategiska plan som lades redan hösten 2010”, lyder delar av förvaltningsberättelsen i bokslutet.

Totalt delas nästan 1,6 miljoner kronor ut till aktieägarna SKL Företag AB, som i sin tur ägs av Sveriges Kommuner och Landsting.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.