Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Unn Edberg blir ny vd för Vi Media

Publicerad: 23 april 2018, 09:05
Uppdaterad: 23 april 2018, 12:07

"Jag har imponerats av Vi Medias utveckling under Sofia Wadensjö Karéns ledning", säger Unn Edberg. Foto: Johan Jeppsson

UPPDATERAD. Chefs vice vd Unn Edberg blir ny vd för Vi Media och chefredaktör för tidningen Vi: "Jag ska titta på digitalisering av affär och journalistik, helt enkelt nya sätt att hitta publiken på", säger hon till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Tidningen ViUtgivarnaSveriges Tidskrifter

Unn Edberg har en gedigen bakgrund som publicist och affärsutvecklare inom dagspress och tidskrifter. Före jobbet som vice vd på tidningen Chef skapade hon tidningen Finansliv. Hon var även Sveriges Tidskrifters ordförande fram till 10 april i år och sitter fortsatt i Utgivarnas och Sveriges Tidskrifters styrelse.

Nu tar Unn Edberg över som vd för Vi Media och som chefredaktör för tidningen Vi.

– Jag har följt Tidningen Vi i många år och tycker att det är kvalitetsjournalistik. Det är en otroligt fin tidning, och det verkar vara ett väldigt bra gäng. Och det är otroligt roligt att ta över efter Sofia (Wadensjö Karén) som har gjort ett fantastiskt jobb, säger Unn Edberg till Dagens Media, och fortsätter:

– Jag har imponerats av Vi Medias utveckling. Uppdragspublicering och event är, vid sidan om tidningarna, starka intäktsben som ska få fortsätta växa.

Unn Edberg efterträder nu Sofia Wadensjö Karén, som efter åtta år på Vi Media blir vd för Utbildningsradion (UR).

– Jag ska titta på digitalisering av affär och journalistik, helt enkelt nya sätt att hitta publiken på. Men där är det för tidigt att säga något, jag har inte hunnit lära känna våra läsare än, säger Unn Edberg

– Jag ska lära känna läsarna och sen får jag se hur vi kan möta dem. Det kommer bli en övning.

Hur ska du göra det?

– Ta del av data som redan finns. Och också prata med folk, jag tror att det är verkningsfullt att ringa upp läsarna. Sen har redaktionen så klart också väldigt bra koll.

Unn Edberg tillträder sin nya tjänst 10 september. Fram tills dess jobbar hon kvar på tidningen Chef.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev