Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

TV4-chefen stämmer Skurk – ”uppgifterna är osanna”

Publicerad: 26 Maj 2011, 09:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

TV4-chefen anklagades för att ha fixat ”strippor och hasch" – och hotade med stämning. Nu blir hotet verklighet.


Ämnen i artikeln:

Dick SundevallTV4-gruppenSkurkTV4

Som dagensmedia.se tidigare berättat planerade TV4-chefen att driva ett eget förtalsmål mot tidningen Skurk sedan JK valt att inte inleda en förundersökning.

Nu har stämningen om grovt förtal, alternativt förtal, lämnats in till Stockholms tingsrätt.

”Uppgifterna innebär ett utpekande av NN som brottslig och är i hög grad ägnade att utsätta honom för andras missaktning, skriver TV4-chefens advokat Percy Bratt i stämningsansökan.

I stämningsansökan kallas även uppgifterna, att TV4-chefen under sin studietid i Uppsala ”fixade strippor och hasch till festerna” osanna.

Raja Arlevin krävs, som ansvarig utgivare för tidningen Skurk på 150 000 kronor i skadestånd. TV4-chefen kräver även ersättning för rättegångskostnader samt yrkar på att tidningen Skurk ska tvingas publicera domen i sin helhet i ett kommande nummer.

Dick Sundevall, redaktionschef på Skurk samt författare till artikeln, har tidigare försvarat publiceringen och hävdar bestämt att uppgifterna är sanna.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.