Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

”Tror inte att VA skiljer ut sig”

Publicerad: 7 Juni 2012, 11:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:19

Pontus Schultz, publisher för affärspress på Bonnier Tidskrifter, kommenterar medieuppgifterna om personalflykt på Veckans Affärer.


Ämnen i artikeln:

Bonnier TidskrifterVeckans Affärer

Resume.se rapporterar i dag om att tre anställda på Veckans Affärer, inklusive redaktören Camilla Wagner, fått sina ansökningar om avgångsvederlag beviljade. Ytterligare tre till fem anställda ska ha sökt men ännu inte fått besked.

Pontus Schultz säger:

– Min bild är att många inom Bonnier Tidskrifter går och funderar över erbjudandet just nu, men jag skulle inte tro att det är en större andel som gör det hos oss på Veckans Affärer.

Hur kommer de här personaltappen att påverka produktionen på Veckans Affärer?

– Det är klart att det är en tuff period som vi genomgår men andra har gått igenom den före oss, bland andra Aftonbladet, Expressen, DN och andra magasinsförlag. 

Han fortsätter:

– Vi genomgår en strukturförändring och måste vänja oss vid att jobba effektivare över flera plattformar. Nu har man som anställd ett tydligt tillfälle att fundera över om det är det man vill, eller om man hellre vill göra något annat.

Jonas Malmborg, facklig representant och reporter på Veckans Affärer, är mycket kritisk till att informationen kring sparpaketet presenterades så sent.

– Det är märkligt att ledningen har längre tid att ta ställning till de anställdas ansökningar om avgångsvederlag än de anställda har på sig att ta ett livsavgörande beslut, säger han till resume.se.

Pontus Schultz:

– Huruvida tiden är lång eller kort är egentligen en fråga för Ulrika Saxon och Mats Carleson att svara på. Men jag kan tycka att i en avvägning mellan hänsynen till den enskilde som ska fatta ett viktigt beslut, och att hålla hela Bonnier Tidskrifter i luften, så är en månad en rimlig avvägning.   

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.