Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Tobias Wixström tar över Hänt-gruppen

Publicerad: 7 mars 2016, 09:31
Uppdaterad: 7 mars 2016, 09:32

Bo Lilljeberg lämnade jobbet som chefredaktör – efter två kollapser. Tobias Wixtröm blir nu hans efterträdare.


Ämnen i artikeln:

Hänt i Veckan

I december berättade Bo Liljeberg för Dagens Media om sin utbrändhet. Efter att ha tagit över som chefredaktör för Aller medias kändistidningar 2014 drabbades han i fjol av två kollapser.

– Det är ett tufft jobb att vara chef och ha ansvar för fem varumärken, fyra tidningar plus hänt.se. Jag har jobbat ganska hårt under en längre tid och när man trivs och har roligt på jobbet så struntar man i att bry sig när varningssignalerna kommer, skrev han då i ett mejl till Dagens Media.

Bo Liljeberg valde under hösten av kliva av jobbet.

Sedan dess har Hänt-gruppen (Hänt Extra, Hänt i Veckan, Hänt Bild, Hänt.se samt TV-guiden) stått utan ordinarie chefredaktör.

Nu står det klart att Tobias Wixström, som närmast kommer från en roll som sportchef på Aftonbladet TV, blir Bo Liljebergs efterträdare.

– Tobias har gedigen erfarenhet av nyhetsarbete, nöjesjournalistik och digitala medier – särskilt inom rörligt. Det gör honom till en drömrekrytering för Hänt-gruppen. Jag ser fram emot att jobba ihop med honom och utveckla kändisjournalistiken för framtiden, säger Stina Abenius, publicistisk direktör på Aller media, i ett pressmeddelande.

– Jag är oerhört glad och inspirerad över att få denna möjlighet. Det finns massvis med spännande saker och idéer att bygga vidare på inom Hänt-gruppen, och min målsättning är att kunna ta hela genren på rätt väg in i framtiden. Efter många fantastiska år på Aftonbladet och Sportbladet hoppas jag kunna ta med mig mina erfarenheter till Aller media och förvalta dem på ett bra sätt i en medievärld som rör sig snabbt och som har många spännande år framför sig, säger Tobias Wixtröm, i pressmeddelandet.

Han tillträder senast den 1 juni.

Tobias Wixtröm har tidigare haft flera olika roller på Aftonbladet, samt varit nöjeschef på Slitz och chefredaktör på FHM.

Tidigare i karriären har Tobias Wixtröm jobbat som reporter på Se & Hör (tidningen som skrotades 2014 och ersattes av den återupplivade ”Hänt i veckan”).

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Hänt i Veckan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.