Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Tjejer får egen tekniktidning

Publicerad: 23 augusti 2011, 08:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Nya IDG-tidningen Gadgette ska handla om teknik på en vardagsnivå.


Ämnen i artikeln:

IDG

Marknadsansvarig är Johanna Ögren som tidigare drev teknikbloggen Lilla gumman. Trots tidningens namnlek så tror hon inte att det bara är tjejer som kommer att läsa Gadgette.

– Alla kan läsa tidningen. Det behövs inte en tidning för just tjejer, men det finns en lucka på ett annat sätt. Vi kommer att ha en inriktning på vardag, konsument, hem och livsstil. Sedan tilltalar detta traditionellt mest kvinnor ­i tidningsform, säger Johanna Ögren.

 Det finns många tekniktidningar på marknaden, men Johanna Ögren tror att tidningen kommer att ha en egen plats både hos läsare och annonsörer med tanke på dess inriktning.

– Jag har jobbat mot målgruppen i många år och sett att det finns ett sug från både annonsörer och publik. Annonsörerna hittar gärna denna målgrupp eftersom att det ofta är kvinnor som fattar köpbesuten i hemmet och tjejerna vill gärna lära sig mer och känna att de har på fötterna när de fattar besluten, säger hon.

Är tidningen inspirerad av Lilla gumman?

­ ­– Inte alls. Samma värderingar kommer att finnas med eftersom jag är samma person, men nu har vi nya fräscha idéer. Med ett annat format kan vi också göra annat, till exempel har vi tid och råd att göra djuplodande reportage. Vi har också en annan sorts tyngd eftersom IDG står bakom.

Tidningen ges ut av IDG och kommer att ges ut varannan månad.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IDG

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News