Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Tjänade 8 mkr i bankhärva

Publicerad: 3 Juni 2013, 06:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:44

Annonskraftduon Göran Cavallin och Roger Nilsson. De är storvinnarna i en av Sveriges största bankbluffar. Det kan Dagens Media avslöja efter att ha granskat affären.


Ämnen i artikeln:

Annonskraft

Rättegången i den så kallade Handelsbankenhärvan – en av Sveriges största bankbluffar – har under de senaste veckorna utspelat sig i Stockholms tingsrätt. Sex personer riskerar fängelsestraff och ett skadestånd på sammanlagt 75 miljoner kronor efter att systematiskt ha blåst Handelsbanken på motsvarande belopp.

Men härvan, där en chef på Handelsbanken i Värmdö utan säkerhet ska ha lånat ut omkring 105 miljoner kronor, har inneburit en jackpott för annonssäljbolaget Annonskrafts ägare.

Dagens Media kan avslöja att Göran Cavallin och Roger Nilsson, vd respektive försäljningschef på Annonskraft och tillika bolagets grundare, tjänade 8,5 miljoner på en affär som aldrig blev av.

De lyckades sälja sitt bolag Annonskraft, få tillbaka samma bolag – och ändå behålla merparten av köpeskillingen.

– De är en av lånehärvans absolut största vinnare, säger Per Nygren, som själv står åtalad i härvan.

– Inga kommentarer, säger Göran Cavallin, vd på Annonskraft.

Läs hela historien om den osannolika affären i Dagens Media #10 – som ges ut i pappersform och digitalt via Dagens Medias tidningsapp för Iphone/Ipad eller Android.

Teckna din prenumeration här.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Annonskraft

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.