Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Tidskriftsbjässarna håller dörren öppen för LRF Media

Publicerad: 4 Februari 2016, 13:03
Uppdaterad: 5 Februari 2016, 12:29

Bonnier Tidskrifters VD, Lars Dahmén.

Foto: Bonnier tidsskrifter

LRF Media säljer av hela sin magasinsverksamhet. Varken Aller Media eller Bonnier Tidskrifter utesluter köp.


Ämnen i artikeln:

Aller MediaBonnier TidskrifterLRF Media

I dag bestämde sig LRF Media för att sälja hela sin magasinsverksamhet efter mångmiljonförlusterna.

Bland titlarna som nu säljs finns magasin som "Allt om Vin", "Härliga Hund", "Lantliv" samt tre tidskrifter om historia, däribland "Populär Historia".

LRF:s vd och koncernchef Anders Källström vill inte avslöja hur mycket han tror att titlarna kommer att säljas för men säger att det finns intressenter.

Giganten Aller Media, som 2013 tog över titlarna "Residence", "Drömhem & Trädgård", "Trädgård & blommor", "Fiske för Alla" och "Allt om Flugfiske" från LRF Media, stänger inte dörren för ett eventuellt köp.

– Vi kommenterar aldrig eventuella förvärv oavsett om vi är intresserade eller ej, säger företagets vd, Bodil Ericsson Torp.

Dagens Media har även varit i kontakt med Bonnier Tidskrifters vd, Lars Dahmén. Inte heller han utesluter ett köp av LRF:s magasinsinnehav.

– Jag har inga kommentarer på det, säger han på den direkta frågan om Bonnier Tidskrifter finns bland intressenterna.

Vem är den mest rimliga köparen?

– Det kan man bara spekulera kring – och det är svårt. Det kan dyka upp många olika företag som kan vara intresserade men även enskilda personer. Det visar erfarenheter från andra länder. Därför är det så svårt att spekulera kring det, säger Lars Damén.

Att en enskild person skulle köpa tidskrifterna av LRF tror dock inte Bodil Ericsson Torp på Aller. På samma fråga som ställdes till Lars Dahmén svarar hon följande:

– Förmodligen en etablerad aktör i branschen.

Ingen av de båda tidskrifsbossarna vågar spekulera kring vad priset kommer bli för de femtontal titlar som LRF nu bjuder ut till försäljning.

– Att de får sålt titlarna är jag helt övertygad om. Men jag har ingen aning vad de kan få för pris, säger Lars Dahmén.

Jon Demred


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.