Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Tidskrifternas omslag efter attacken i USA

Publicerad: 8 januari 2021, 13:05

”En del av Amerika dog den 6 januari. Flaggan på halvstång markerar den stunden”, säger skaparen Edel Rodriguez om The New Yorkers omslag.

Foto: Edel Rodriguez/The New Yorker + Time + The Economist

Efter våldsamheterna i Washington – så ser de amerikanska tidskrifterna The New Yorkers, Times och The Economists förstasidor ut.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpAmerikanska valet

Efter onsdagens våldsamma stormning av Kapitolium i Washington DC har några av USA:s största tidskrifter publicerat dramatiska omslag för att spegla händelsen. 

The New Yorker visar redan nu upp omslaget för numret som kommer ut den 18 januari. Omslaget är skapat av Edel Rodriguez och föreställer den amerikanska flaggan på halvstång. 

”En del av Amerika dog den 6 januari. Flaggan på halvstång markerar den stunden”, säger Edel Rodriguez om omslaget, i The New Yorker

The Economists har tryckt en bild på en av personer som tog sig in i kongressbyggnaden. Rubrik ovanför bilden lyder ”Trump's legacy” med den tillhörande underrubriken ”The shame and the opportunity”. 

På Twitter skriver The Economist följande om omslaget:

”Det råder inget tvivel om att Donald Trump ligger bakom den dödliga attacken mot hjärtat av den amerikanska demokratin, vilket också kommer att påverka Joe Bidens presidentskap”. 

Time vinklar också på hur attacken mot Kapitolium är en attack mot den amerikanska demokratin. Även Time har en bild från stormningen med rubriken ”Democracy under attack”. 

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.