Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Tidskriften Föräldrar & Barn anmäler Tidsam

Publicerad: 31 januari 2013, 15:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:51

Föräldrar & Barn anmäler tidskriftsleverantören Tidsam till Konkurrensverket. Enligt anmälaren ska Tidsam ha vägrat förlänga avtalet med tidskriften i syfte att minska konkurrensen för de tidskrifter som drivs av Tidsams ägarföretag.


Ämnen i artikeln:

Tidsam

Under 23 års tid distribuerades tidskriften Föräldrar & Barn av Tidsam och ägdes fram till sommaren 2012 av LRF Media. Då såldes tidningen till företaget Föräldrar och Barn KB, som ansökte om tillstånd hos Tidsam att fortsätta utgivningen.

Enligt anmälaren vägrade Tidsam att teckna förlängningsavtal med motiveringen att man inte tecknar avtal med nya kunder. Anmälaren tror dock att det verkliga skälet är att minska konkurrensen för sina egna tidskrifter.

I anmälan skriver man bland annat att "Tidsams avstängning innebär ett flagrant missbruk av dominerande ställning".

På Tidsam tillbakavisar man dock kritiken:

– Det finns ingen relevans alls i det påståendet. Vi har avtal med ungefär 25 förlag med cirka 450 titlar. Eftersom vi måste kunna ta ansvar för de titlar som finns i butiken har vi inte tagit in något nytt förlag på mer än tio år. Det nya förlaget har aldrig haft något avtal hos oss och är därför inget avtalsförlag, säger Daniel Andersson, vd på Tidsam.

Tidsam ägs av Aller media, Bonnier Tidskrifter, Egmont Tidskrifter och Förlags AB Albinsson & Sjöberg.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Tidsam

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev