Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Tidsams vd lämnar

Publicerad: 9 november 2022, 06:53

Daniel Andersson lämnar Tidsam.

Daniel Andersson har varit vd för Tidsam i 16 år. Nu står det klart att han efter årsskiftet lämnar sin roll.

Ämnen i artikeln:

TidsamToppnyheter förmiddag

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Efter 16 år som vd för Tidsam kommer Daniel Andersson under 2023 års första kvartal att lämna posten.

– Det är med både stolthet, glädje och lite vemod som jag lämnar detta fantastiska företag. Att vi så framgångsrikt lyckats utveckla Tidsam under dessa år, trots utmaningarna inom print, beror främst på inställningen hos alla medarbetare som hela tiden är öppna för nya utmaningar. Men även på styrelsens vilja att låta Tidsam testa nya affärer, säger Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Under de 16 år som har gått har mycket hunnit hända på tidskriftsmarknaden med krympande upplagor till följd av digitaliseringen. En viktig del av Daniel Anderssons jobb har därför handlat om att kostnadseffektivisera distributionen och vara behjälplig för butikerna.

– Daniel har gjort ett väldigt bra arbete under alla år och både styrelsen och ägarna hade gärna sett att han hade fortsatt i rollen som vd för Tidsam. Daniel nämnde för några år sedan att han och hustruns plan var att arbeta till 55 års ålder och sedan gå till en friare tillvaro. Nästa år sker det, säger Mats Carleson, styrelseordförande i Tidsam. 

Till det att en ny vd har rekryterats kommer den mångårige Tidsam-medarbetaren Dick Hedegård att kliva in som interims-VD. Rekryteringsprocessen påbörjas efter årsskiftet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev