Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Tidningschefen lämnar NA

Publicerad: 5 september 2012, 06:38
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Nerikes Allehandas tidningschef Katarina Ekspong säger upp sig efter att ha plagierat en av sina medarbetares texter.


KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Förra veckan tog Katarina Ekspong time out som tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda, efter att ha erkänt att hon kopierat delar av en kollegas text och använt i sin egen krönika.

Därefter visade det sig att hon även vid tidigare tillfällen gjort liknande plagiat.

Nu tår det klart att hon inte kommer tillbaka till tidningen. I går sade hon upp sig, enligt ett pressmeddelande från NA:s ägare Promedia.

Katarina Ekspong, tidningschef och ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda, sa under gårdagen upp sin anställning hos Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige AB.

- Det jag har gjort ska inte accepteras. Jag har agerat felaktigt. Därför har jag själv valt att kliva av som tidningschef, säger Katarina Ekspong i pressmeddelandet och meddelar samtidning att hon inte kommer att ge några ytterligare kommentarer.

Enligt Promedias vd Lena Larsson var beslutet att lämna tidningen helt och hållet Katarina Ekspongs eget.

- Katarina Ekspong har själv gjort valet att inte fortsätta sin anställning hos oss. Ett beslut som jag respekterar och som jag anser vara det bästa för alla parter, säger hon i pressmeddelandet.

Katarina Ekspong kom till Nerikes Allehanda i februari i år från Norrtelje Tidning. Ny ansvarig utgivare för Nerikes Allehanda är tills vidare Helena Sträng. En ny tidningschef ska rekryteras.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev