måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

"Tidningen är egentligen ett nollsummespel"

Publicerad: 3 november 2017, 16:27
Uppdaterad: 6 november 2017, 08:07

Bild 1/2  

Konrad Olsson berättar om Scandinavian Mans första nummer och hur tidningen ska hjälpa nordiska företag att nå ut: "En bekräftelse på att modellen fungerar".


SN

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se


Scandinavian Man berättade i somras nyheten om de att satsar på ett internationellt modemagasin för att sprida nordiska modevarumärken. För några veckor sedan kom magasinets första nummer ut.

För Dagens Media berättar chefredaktören och grundaren Konrad Olsson om lanseringen.

– Det känns väldigt bra och vi har fått mycket positiv respons från mode- och mediecommunityn internationellt. Det är en bekräftelse på att modellen fungerar, att kombinationen mellan event och det redaktionella fungerar, säger han.

På omslaget syns skådespelaren Sverrir Gudnason i det 244 sidor tjocka numret. Endast 10 procent består av annonser, samt en större special från klädjätten H&M.

– Vi kallar våra kunder för partners och gör löpande olika evenemang för dem. Vi följer inte samma klassiska logik som ett vanligt magasin, säger han och fortsätter:

– Vi tjänar egentligen inte några pengar på lösnummer, egentligen är tidningen ett nollsummespel vi använder för att för att nå ut till mode- och mediecommunityn internationellt.

Scandinavian Mans modell härstammar från en modevecka och vad gäller magasinet är just eventdelen huvudfokus och det redaktionella understödjer.

Sedan Konrad Olsson drog igång projektet med magasinet Scandinavian Man har han och kollegan Jonas Bergström, tillika vd för tidningen, inte haft några finansiärer i ryggen innan magasinet väl lanserades.

– Jag har drivit det här med Jonas för egna pengar och egen tid, säger Konrad Olsson.

Hur känns det nu när första numret är ute?

– Det känns pirrigt, men fantastiskt. Jag är otroligt stolt över att vi har lyckats med det här och för det kreddar jag framför allt mina kollegor.

När Dagens Media pratade med dig i somras förklarade du att "tidningsdöden i modebranschen inte finns". Så här efter publicering nummer ett, står du fast vi det?

– Ja, herregud. Verkligen! Inte minst för den här typen av produkter. Vi ser en enorm tillväxt för internationella biannuals såsom Fantastic Man och Kinfolk. Däremot har traditionella månadsmodemagasin enorma utmaningar, för att inte säga behov av omdefiniering, framför sig.

Man kan alltså inte jämföra er med månadsmagasin som King eller Café?

– Det går inte att jämföra våra produkter överhuvudtaget. Vi är en internationell produkt som hjälper nordiska företag att nå ut, och där är tidningen en nyckelfunktion.

Vilka ser ni som era konkurrenter?

– Vi är en ny typ av verksamsamhet och därför finns det ingen typisk konkurrent. Vi ligger mitt emellan modemagasin, pr-byrå och modevecka.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev