Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Tidning dödförklarar fel skådespelare

Publicerad: 25 Oktober 2012, 06:56
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:07

I dag dödförklarar Enköpings-Posten skådespelaren Anita Wall. Problemet är bara att tidningen har tagit fel Anita.


Det är i dagens utgåva som Enköpings-Posten rapporterar att Anita Wall, känd från bland annat tv-serierna "Gynekologen från Askim" och "Rederiet", är död.

Men Anita Wall är i högsta grad levande. Enköpings-Posten har nämligen blandat ihop henne med Anita Björk, också skådespelare, som avled i går.

När dagensmedia.se når Enköpings-Postens chefredaktör Thomaz Andersson är han förtvivlad.

– Jag har jobbat med det här i 35 år och det här är bland det jävligaste som har hänt, säger han.

Vad gick snett?

– Egentligen finns det ju ingenting att förklara. Det var ett mänskligt misstag och det är inget att snacka bort. Det är bara att kräla i stoftet och göra sitt yttersta för att vår tidning ska uppträda så schysst som tidningar ska göra, säger han och fortsätter:

– Det här är saker som inte får hända men som händer ändå. Så länge det finns människor kommer det att bli misstag.

Har du pratat med Anita Wall?

– Ja, jag har precis avslutat ett samtal med henne och lyckligtvis var hon snällare mot mig än vad jag förtjänar. Jag är ju ansvarig för det här.

Vad sa hon?

– Hon tyckte naturligtvis att det var jobbigt men var samtidigt mer förstående än vad jag har gjort mig förtjänt av. Jag har skickat blommor till henne och nu ska jag skriva en rättelse, säger han och fortsätter:

– Jag skäms som en hund och vill helst glömma den här dagen. Något sånt här har inte hänt på 35 år. Men som sagt, en mycket livaktig blomkvast är nu på väg till Anita Wall.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.