torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Thomas Peterssohn och Christer Björkin köper Svensk Bokhandel

Publicerad: 21 april 2021, 11:17

Thomas Peterssohn köper Svensk Bokhandel via bolaget Radero tillsammans med Christer Björkin.

Tidningen Svensk Bokhandel förvärvas av Thomas Peterssohn och Christer Björkin, som i somras köpte in sig i bland annat Ny Teknik.

Ämnen i artikeln:

Ny Teknik

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Thomas Peterssohn och Christer Björkin köper Svensk Bokhandel via bolaget Radero, skriver Svensk Bokhandel på den egna sajten. Duon är sedan i somras även majoritetsägare i Ny Teknik Group, som ger ut tidningarna Ny Teknik, Teknikhistoria, Lag & Avtal och Arbetarskydd.

– Svensk Bokhandel är en viktig del av den svenska bokbranschen och vi är glada över att kunna göra den här affären. Vi tycker att bokbranschen är inne i en spännande fas och ser fram emot att utveckla Svensk Bokhandel i samarbete med aktörerna i branschen, säger Thomas Peterssohn och Christer Björkin, till Svensk Bokhandel.

Christer Björkin har tidigare bland annat varit Sverige-vd för Talentum och IDG, medan Thomas Peterssohn har en bakgrund som vd för Mittmedia och TT. Ägare i Ny Teknik Group är även Lars-Henrik Friis Molin, som bland annat grundat analysföretaget Universum. Bolagets styrelseordförande är Gunilla Herlitz, som tidigare varit bland annat vd för Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen.

LÄS ÄVEN: Thomas Peterssohn om köpet: ”Vi ser stora utvecklingsmöjligheter”

I samband med förvärvet av Svensk Bokhandel inrättas ett advisory board, som ska bestå av personer från bokbranschen. Dessutom utses Johan Sandholm till vd, han är idag kommersiell chef för Svensk Bokhandel.

Säljare av Svensk Bokhandel är Förläggareföreningen och Bokhandlareföreningen, som har ägt tidningen sedan 1952.

Dagens Media har sökt Thomas Peterssohn.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev