Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

The Arks momskupp kan vara olaglig

Publicerad: 25 Maj 2010, 07:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Att sälja en tidning ihop med en skiva och endast betala bokmoms är inte okej, enligt Skatteverket.


The Ark paketerade sin senaste skiva "In Full Regalia" tillsammans med ett magasin.

På så sätt fick bandet tillgång till över 1 100 återförsäljare – samt en lägre momssats, då The Ark ansåg att magasinet gjorde att man endast behövde betala 6 procent i bokmoms.

Tilltaget gav en försäljningsframgång – efter en månad har man sålt 35 000 exemplar – men uppskattades inte av Skatteverket, enligt Sveriges Radio.

Att endast betala bokmoms kan vara olagligt, menar Skatteverket, som istället vill att The Ark ska betala bokmoms för intäkterna för tidningen och 25 procent moms på den del som avser musikalbumet.

Enligt Skatteverkets regler är det tillåtet för tidningar att skicka med extraprodukter, men de får inte kosta mer än försumbara summor.

– Om Skatteverket gör en utredning och kommer fram till att företaget i fråga inte följt gällande regler kan de behöva betala ytterligare skatt, säger Skatteverkets Kerstin Alvesson till Sveriges Radio.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.