Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Talentum fryser utvecklingsprojekt

Publicerad: 22 Mars 2012, 14:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:28

Som en följd av sparpaketet fryser Talentum sina utvecklingsprojekt. Då får Tobias Wixtröm, ansvarig för webb-tv på förlaget, sluta.


Hösten 2010 värvade Talentum Sportbladet-chefen Per Karlsson, som utvecklingschef. Ett av det områden som förlaget skulle satsa stort på var webb-tv, och Per Karlsson plockade över Tobias Wixtröm – även han från Aftonbladet – som ansvarig för området.

Men i samband med det sparpaket på 40 miljoner kronor som Talentum sjösatt väljer man att skrota flera större utvecklingsprojekt.

Ett av dem är webb-tv-satsningen – och därmed får Tobias Wixtröm sluta.

– Det är givetvis tråkigt att utvecklingen av webb-tv på Talentum stannar upp, men vi får se det positiva, och det är att företaget tagit stora kliv inom webb-tv under det senaste året. Vi har byggt upp en ny, fungerande tv-spelare av mycket hög klass, vi har ett dagligt flöde av tv-klipp på de stora sajterna, säger Tobias Wixtröm.

Andra projekt som Tobias Wixtröm drivit är Affärvärldens veckomagasin "Onsdagsrapporten" samt Dagens Medias webb-tv-program "Studio DM".

– Allt detta kommer att leva vidare och förhoppningsvis på sikt få växa igen, säger Tobias Wixtröm.

Talentum har den senaste tiden tappat flera personer som arbetat med utveckling. Per Karlsson valde att lämna förlaget efter knappt ett år och tidigare i mars slutade också Jan Huss, som arbetade med utveckling av nya tidningsprodukter.

Igår kunde dagensmedia.se berätta att sparpaketet på Talentum var i hamn, och att 40 anställda i Sverige och Finland kommer att sluta före årsskiftet.

– Jag skulle vilja påstå att Talentum står otroligt väl rustade för framtiden, sa vd:n Roger Thorén då.

Talentum ger ut tidningarna Affärsvärlden, Ny Teknik, Dagens Media, Arbetarskydd och Lag & Avtal.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.