Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Takida-sågning inget för DO

Publicerad: 17 augusti 2011, 05:42
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:02

Gaffas brutala sågning av rockbandet Takidas senaste skiva "The Burning Heart" är inget för Diskrimineringsombudsmannen.


Ångebandet Takida är vana vid att få hård kritik i media, men tidigare den här månaden fick rockarna slutligen nog av sina belackare.

En synnerligen brutal sågning av bandets senaste alster "The Burning Heart" i tidningen Gaffa blev droppen som fick bägaren att rinna över och Takida att polisanmäla recensenten Chris Lindahl.

Recensionen upprörde också en kvinna i Svedala, som anser att formuleringen om att sångaren Robert Pettersson låter som en person med Downs syndrom är trakasseri mot funktionshindrade.

Därför anmälde hon recensionen till Diskrimineringsombudsmannen.

"Vad har Downs syndrom med detta att göra? Det är inte ett dugg roligt eller fyndigt, bara stötande", skriver anmälaren.

Hon bifogar också en artikel i Sydsvenskan där Gaffas ansvarige utgivare Per Lundberg citeras efter en intervju i Dagens Media.

DO konstaterar dock att diskrimineringslagen inte gäller åsikter som uttrycks i medier och lägger därför ner ärendet.

"Det du tar upp i ditt brev omfattas inte av diskrimineringslagen. DO kommer därför inte att inleda någon utredning i ditt ärende", skriver DO.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News