Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Sveriges Tidskrifter om tryckeridomen: "En katastrof"

Publicerad: 27 Februari 2014, 09:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:46

Högsta förvaltningsdomstolens dom i tryckerimålssdomen är en katastrof för förlagsbranschen, anser Sveriges Tidskrifter.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Tidskrifter

Aller Medias förlust mot Skatteverket i Högsta förvaltningsdomstolen innebär att tryckerikunderna kan bli tvingade att betala in miljardbelopp till Skatteverket.

Sveriges Tidskrifters vd Kerstin Neld är skarpt kritisk till Högsta förvaltningsdomstolens beslut.

– Vi tycker att det är en katastrof och det har vi gjort klart. Det är en kafkamardröm som kommer att leda till att förlag eller tryckerier går i konkurs, det är så mycket pengar. Vi beklagar att Högsta förvaltningsdomstolen fattat det här beslutet, de går emot de underliggande instanserna som ju gått på vår linje. Man har fattat ett politiskt beslut, inte juridiskt. Det här är mycket pengar även för staten, säger hon.

Kerstin Neld menar att domen öppnar för att man som förlag kan kräva tillbaka pengar från tryckerierna.

– Det är inte roligt för tryckerierna att hamna i den sitsen gentemot sina kunder. De pengarna har ju redan gått till tryckpressar och annat och många har gått i konkurs. Det här är en svart dag för förslagsbranshen.

Sveriges Tidskrifter kommer nu att kalla till medlemsmöte. Med största sannolikhet kommer de att uppmana sina medlemmar att begära tillbaka pengar från tryckerierna.

– Domen går ju inte att överklaga, den är gjuten i cement. Vi kommer att göra allt för att stödja våra medlemmar i den här processen, säger Kerstin Neld.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Tidskrifter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.