Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Svenska Dagbladet jämför Mats Qviberg med nazist

Publicerad: 9 Februari 2016, 15:32
Uppdaterad: 10 Februari 2016, 10:33

Svenska Dagbladet idag.

Dagen efter beslutet om att SvD fälls av PO kommer nästa känga mot Mats Qviberg från tidningen. I en seriestripp av Jan Berglin jämförs han med nazistledaren Hermann Göring. "Det är dålig tajming", säger nyhetschefen Maria Sundén Jelmini.


Ämnen i artikeln:

SvDMats Qviberg

Finansmannen Mats Qviberg är i hetluften igen. Knappt 24 timmar efter att Pressens Opinionsnämndens klandrat Svenska Dagbladet för att ha brutit mot god publicistisk sed när man i en artikel från 17 mars 2015 omnämnde Kviborg som "Halvt vansinnig", kommer nästa känga från SvD.

I en seriestripp av Jan Berglin publicerad i dagens tidning jämför man Mats Qviberg med nazistledaren Hermann Göring. I strippen pratar fyra figurer om rättegången mot HQ Bank och att "vissa har fått hela två dagar på sig att lägga fram sin sak". Sedan följer de upp med att "Inte ens Hermann Göring fick två dagar i Nürnberg".

En vågad publicering kan tyckas efter den fällande domen. Mats Qviberg själv vill inte kommentera SvD:s publicering.

Svenska Dagbladets nyhetschef Maria Sundén Jelmini menar att situationen är olycklig.

– Det är olyckligt men ingen planerad handling från vår sida. Vi censurerar aldrig Berglin och skulle vi märka att det är något olämpligt så tar vi det efteråt. Han är en fristående tecknare som visste att HQ-rättegången är en aktuell händelse. Han visste knappast att vi skulle bli fällda av PO. Det är dålig tajming, säger hon till Dagens Media.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se


Ämnen i artikeln:

SvDMats Qviberg

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.