Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tidskrifter

Svensk Damtidning mörkade dödsfall i hemma-hos-reportage

Publicerad: 21 augusti 2017, 11:31
Uppdaterad: 22 augusti 2017, 07:07

Johan T Lindwall är chefredaktör för Svensk Damtidning.

I ett reportage hemma hos Gaby Borglund i senaste numret av Svensk Damtidning medverkar Borglunds livspartner Margareta Åberg – men ingenstans framgår det att hon är död.


Ämnen i artikeln:

Svensk Damtidning

I reportaget, med rubriken "Guldkantad middag med lyxig champagne", får läsaren följa med hem till Gaby Borglund under en middag med vänner och kollegor i våningen på Östermalm.

Läsarna får också veta att det är Margareta Åbergs "fiskgratäng med god sås" som står på bordet. Däremot framgår det inte att hon inte längre är i livet.

Den före detta riksrevisorn dog i mars efter en tids sjukdom.

Johan T Lindwall är chefredaktör och ansvarig utgivare för Svensk Damtidning. I ett mejl till Dagens Media förklarar han att tidningen varit i kontakt med Gaby Borglund i samband med publiceringen av reportaget.

"Det var då Gaby Borglunds önskan att hennes framlidna livskamrat Margareta Åberg skulle vara med i reportaget och att inget skulle ändras", skriver Lindwall.

Att Margareta Åberg gått bort menar han är något som tidningen uppmärksammat på flera olika sätt.

"Vi har tidigare i Svensk Damtidning både i print och på webben skrivit om Gaby Borglunds sorg efter att hennes partner gick bort", skriver han.

Margareta Åberg och Gaby Borglund var ett par i tio år. Margareta Åberg blev 57 år.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Svensk Damtidning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.