Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

"Succétidningen" Mat & Hälsa går i graven

Publicerad: 24 September 2013, 12:16
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:33

Aller Media skrotar tidningen Mat & Hälsa på grund av bristande intresse hos annonsörerna.


Ämnen i artikeln:

Mat VännerAller Media

Tidningen Mat & Hälsa startades av Aller Mediaägda Mat & Vänner för ett och ett halvt år sedan och beskrevs som en tidning för ”alla som är genuint intresserade av mat och hälsa”

Så sent som i april beskrevs den av Aller Media som en succétidning. Men i maj kunde Dagens Media berätta att Mat & Vänner gick med 10,3 miljoner kronor i förlust under 2012.

Trots de röda siffrorna sade Mat & Vänners vd Bo-Göran Nilensjö då tro på en ljusare framtid.

– Redan nu ser det nästan 70 procent bättre än ut föregående räkenskapsår. Allt går successivt bättre och om tre år hoppas vi kunna redovisa ett plusresultat, sade han.

Så blev dock inte fallet. I juni berättade Dagens Media att Mat & Vänner skrotas på grund av bristande lönsamhet. Flera av bolagets varumärken skulle dock forleva, sade man då.

Men i dag meddelar Aller Media att Mat & Hälsa läggs ned. På sajten skriver tidningens redaktör Anne Aobadia bland annat:

"När första numret av Mat & Hälsa kom ut kändes det direkt att tidningen var efterlängtad och att den fyllde ett viktigt tomrum. Vi får fortfarande stående ovationer från läsarna. Men tyvärr har vi inte lyckats locka annonsörer i tillräckligt stor utsträckning och det är anledningen till att vår ägare Aller Media beslutat om nedläggning."

När Dagens Media når Anne Aobadia säger hon:

– Det är så klart jättejättetråkigt. Samtidigt är jag nöjd med tidningen. Jag vet att ämnet mat och hälsa ligger i tiden och att det finns ett stort intresse.

Varför uppfattade inte annonsörerna det på samma sätt?

– Nästan alla mediebyråer jobbar utifrån Orvestosiffror, vilket gör det omöjligt att locka de stora rika annonsörerna. Det är svårt för små titlar att hävda sig.

Vad som händer med Mat & Vänners övriga titlar är oklart. Titlarna Allers Trädgård, Matmagasinet och Elle Mat & Vin kommer att leva kvar medan vissa andra titlar kommer att påverkas negativt av Mat & Vänners avveckling.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Mat VännerAller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.