Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökTidskrifter

Stort varsel på Hemmets Journal

Publicerad: 19 Januari 2011, 12:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:24

En tredjedel av personalen på Hemmets Journal har blivit varslade om uppsägning på grund av vikande upplaga, skriver journalisten.se.


Ämnen i artikeln:

Egmont TidskrifterEgmont

Igår fick redaktionen på Hemmets journal information om att företagsledningen bestämt sig för att varsla tolv personer. Idag är 39 journalister anställda på tidningen och varslingen innebär att nästan en tredjedel av redaktionen får gå.

- Bemanningen blir helt annorlunda och det kommer att bli svårt att hålla uppe kvaliteten på tidningen. Anställda på redaktionen är naturligtvis ledsna. Nu inleds förhandlingar och vi hoppas att det inte blir tolv tjänster som ska bort, säger Tina Green, journalistklubbens ordförande för de tidningar som produceras i Malmö till journalisten.se.

Egmont tidskrifter, som äger tidningen, gör besparingar som berör alla delar av redaktionen, det gäller bland annat redigering, reportage och faktaredaktionen.

Enligt Hemmets Journals chefredaktör Håkan ström beror nedskärningarna på en minskad upplaga av tidningen. Upplagan ligger idag på 200 000.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi


Ämnen i artikeln:

Egmont TidskrifterEgmont

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.