Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Storbråk på Journalisten

Publicerad: 25 Februari 2011, 07:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Chefredaktören Helena Giertta stoppade reportern Paul Frigyes krönika om journalistrollen. Nu lämnar Frigyes tidningen.


Ämnen i artikeln:

Journalisten

Enligt P1-programmet Medierna stoppade Helena Giertta Paul Frigyes krönika om framtidens journalistroll, eftersom hans resonemang inte gick i linje med chefredaktörens egna krönikor i ämnet.  

Det fick Paul Frigyes att säga upp sig efter tio år på tidningen.

Till Medierna säger han att han inte ställer upp på Helena Gierttas motivering att en tidning inte kan driva olika linjer.

– Orsaken till att man har krönikörer är just att det inte ska bli en Pravda-linje, utan att det också ska finnas andra röster med olika infallsvinklar på yrkesfrågor, på branschfrågor. Framför allt en tidning som Journalisten som faktiskt uttalat säger sig kämpa för yttrande- och tryckfrihet, där ska det väl om någonstans vara högt i tak, säger han.

Helena Giertta tycker att en publicering av Paul Frigyes krönika skulle ha skickat ”dubbla signaler” om var tidningen står.

– Det hade varit mycket bättre om han hade gett uttryck för den här uppfattningen någon annanstans än på vår egen tidning, säger hon till Medierna.

Vem har rätt? Gör din röst hörd i frågeformuläret till höger och i kommentarsfältet.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Journalisten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.