Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Stefan Ohlsson gör comeback

Publicerad: 5 Mars 2014, 08:36
Uppdaterad: 26 April 2016, 14:33

UPPDATERAD. Den före detta Aller-vd:n blir ny affärsutvecklingschef på Readly International.


Stefan Ohlsson valde, efter en tids sjukskrivning på grund av utmattningssyndrom, att avsluta sitt uppdrag som vd för Aller Media i december 2012.

– Jag har lagt ner mycket kraft och engagemang för att det har varit så roligt, men under hösten har jag märkt att det har ett för högt pris, både för mig själv och för familjen, sa han då till Dagens Media.

Nu är han tillbaka och har rekryterats av Readly International. I sin nya roll som affärsutvecklingschef för Europa, Afrika och Mellanöstern blir han strategiskt och kommersiellt ansvarig för Readlys kommande expansion i områdena.

– Det känns jätteroligt. Jag bestämde mig för att ta en time-out för omkring ett år sen. Nu har jag vilat och återhämtat mig, åtminstone på ett yrkesmässigt plan, och jag har verkligen längtat efter att få komma tillbaka, säger Stefan Ohlsson till Dagens Media och fortsätter:

– Jag brinner ju verkligen för media och har funderat länge på vad jag vill göra, och det här känns som en riktigt kul utmaning.

Readly International är en digital tidningskiosk med hundratals titlar anslutna till sig. Företaget lanserades i Sverige för cirka ett år sedan, och framtidsplanerna är att expandera i ett antal nya länder under 2014.

– Den digitala utvecklingen är väldigt spännande och det ska bli kul att jobba med Readly som verkligen värnar om hantverket och journalistiken, även i de nya kanalerna, säger Stefan Ohlsson.

Under sin tid på Aller Media bidrog Stefan Ohlsson till att företaget vände från en förlust 2009 till en vinst på 130 miljoner kronor 2012. Tidigare har han även varit vd för förlaget Hachette Sverige, som Aller Media köpte upp 2007.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.