Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Stefan Ohlsson fick sparken – nu stämmer han Readly

Publicerad: 12 Maj 2015, 11:18
Uppdaterad: 26 April 2016, 14:33

Prestigevärvningen slutade med anklagelser om grov illojalitet och oacceptabelt beteende. Nu stämmer den förre Aller-vd:n Stefan Ohlsson Readly – och kräver nära 750 000 kronor.


Ämnen i artikeln:

Readly

Stefan Ohlsson lämnade Aller Media 2012, efter en tids sjukskrivning för utmattningssyndrom.

I mars 2014 gjorde han comeback i mediebranschen. Stefan Ohlsson presenterades då som en prestigevärvning för Readly international.

”Det är en av Mediasveriges tyngsta chefer som nu börjar på Readly International”, skrev bolaget i sitt pressmeddelande.

I all tysthet har Stefan Ohlsson sparkats från chefsrollen på Readly International, kan Dagens Media avslöja.

Helt utan förvarning ska han ha avskedats strax innan jul.

Förklaringen: att Stefan Ohlsson ska ha agerat ”grovt illojalt” mot Readly, brutit mot "uttryckliga instruktioner och attestregler" samt uppträtt på ett ”oacceptabelt sätt”.

Per Hellberg, vd för Readly international, vill inte precisera vad det är Stefan Ohlsson ska ha gjort.

– I och med att detta är ett pågående fall är det inget vi kommenterar just nu, säger han.

Vilka bevis har ni?

– Jag kommenterar inte det.

Själv hävdar Stefan Ohlsson han blivit avskedad helt utan laglig grund och har nu gått till domstol för att kräva skadestånd från Readly.

Skadeståndskravet är på totalt 140 000 kronor. Till det kommer även Stefan Ohlssons lön, som inklusive semesterersättning ligger på nära 125 000 kronor i månaden. Stefan Ohlsson kräver att Readly betalar hans lön från dagen då han sparkades tills att rättegången i målet hålls.

I skrivande stund uppgår det kravet till omkring 600 000 kronor. Ett belopp som växer månad för månad.

Inte heller Stefan Ohlsson själv vill prata om den infekterade tvisten.

– Jag har inga kommentarer till detta, säger han.

Enligt stämningsansökan menar Stefan Ohlsson att han har agerat utifrån de instruktioner han fick när han anställdes och anser sig ha drabbats av brister inom Readlys organisation.

”Han har inte fått tydliga instruktioner på sina befogenheter, han har vid en mängd tillfällen försökt få tag i bolagets vd Per Hellberg för klarlägganden, utan att lyckas. Emellanåt har han därför i detaljfrågor agerat utan Hellbergs uttryckliga godkännande”, står det i stämningsansökan.

Stefan Ohlsson är också mycket kritisk till att han avskedades helt utan förvarning, vilket kan vara ett brott mot LAS.

Margareta Holmberg, förbundsjurist på Unionen, företräder Stefan Ohlsson i processen mot Readly. Hon menar att Readlys anklagelser om illojalt beteende är grundlösa.

– Vi anser att det är felaktigt och det är därför vi har stämt bolaget. Men jag vill inte gå in på detaljer. Vi väntar på Readlys svaromål där de får utveckla vad de menar, säger hon.

LÄS ÄVEN:

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Readly

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.