Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

SR-topp ny delägare i gotländskt magasin

Publicerad: 20 September 2016, 08:14
Uppdaterad: 20 September 2016, 08:24

Sveriges Radios förra vd Kerstin Brunnberg kliver in som delägare i H Press – som ger ut det gotländska nyhetsmagasinet ”Horisont”. Hon kommer även föreslås för val till styrelsen. Därmed gör Expressens tillträdande politikchef – Martin Ahlquist – sorti.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

– Det känns roligt och som en förmån att få möjlighet att engagera sig i det Horisont står för: kvalificerad och granskande journalistik”, säger Kerstin Brunnberg i en kommentar.

Kerstin Brunnberg, som var vd för Sveriges Radio åren 2007-2009, är i dag styrelseordförande för Bergmancenter. Det nya delägarskapet i H Press innebär att Martin Ahlquist gör sorti från magasinet.

Anledningen är att Martin Ahlquist blir ny politikchef på Expressen. En tjänst han tillträder den 1 oktober.

– Jag börjar inom kort en anställning som politikchef på Expressen och kan därför inte fortsätta vara delägare i H Press AB. I Kerstin Brunnberg får Horisont tillgång till publicistisk kompetens av allra högsta klass. Jag ser fram emot att följa Horisonts fortsatta framgångar”, säger Martin Ahlquist i en kommentar.

Viktor Ek

viktor.ek@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.