Sofo får gratismagasin

Området Sofo i Stockholm är utgivningsplats för ett nytt gratismagasin som också bär namnet Sofo.

Bakom magasinet står Sofo Företagarförening som gör magasinet i samarbete med kundtidningsföretaget Make Your Mark.

– Sofo är ett speciellt område med en skön blandning av butiker och människor. Det känns som ett bra underlag att göra magasin av, så vi slog våra påsar ihop, säger Anders Ingårda, vd och projektledare på Make Your Mark.

Magasinet distribueras i 30 000 exemplar via de 100 butiker och samarbetspartners som är medlemmar i Sofo Företagarförening.

Magasinet har ett rätt ovanligt format på 265x380 millimeter.

– Formatet har varit en del i skapandet. Vi ville hitta ett format, och ett papper, som känns ganska unikt och där vi kan satsa på bilderna.

Första numret släpps i morgon i samband med Sofo Night. Magasinet ska innehålla en hel del mode, men också annan kultur, inredning och mat.

– Magasinet ska spegla hela området. I en vanlig tidning kan ett sådant innehåll uppfattas som spretigt, men det är vi inte rädda för här.

Tidningen är delvis annonsfinansierad. Det första numret på 48 sidor har en packningsgrad på 30-35 procent, berättar Anders Ingårda.

– Annonsförsäljningen har fungerat bra. 35 procent tycker vi är en lagom nivå.

I år är tre nummer av tidningen planerade. Men tanken är att utgivningstakten ska vara fyra nummer per år.

– Nu vill vi först och främst göra en bra vårutgivning som vi kan följa upp till hösten. Det gäller att sätta en hög nivå det första året.

Madeleine Nilsson

Redaktör

Publicerad 2011-03-30 11.12Uppdaterad 2015-12-06 15.15

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: