Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tidskrifter

Slitz går i graven

Publicerad: 12 december 2012, 09:47
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:01

MDM Media lägger ner tidningen Slitz. Den sista utgåvan ges ut nästa vecka.


Enligt ett pressmeddelande gör en vikande upplaga i kombination med det allmänna konjunkturläget för det kommande året att ägarna har svårt att se en lönsamhet för titeln framöver.

Slitz nästa nummer, som pryds av Marcus Birro och utkommer den 18 december, blir därför den sista.

– Det har varit en fantastisk resa under de 22 år jag varit utgivare, under en period av tio år var Slitz Nordens mest sålda magasin för män. Slitz gavs även ut på norska, danska och finska under ett par år. Men den förändrade mediekonsumtionen har slagit tidigare och hårdare mot det manliga livstilssegmentet. Trots ett starkt stöd från en lojal läsekrets och fantastiska medarbetare tvingas vi därför ta detta tråkiga beslut om nedläggning, säger chefredaktören Mats Drougge, i pressmeddelandet.

Slitz har under en längre tid tappat i räckvidd. I början av 2012 skulle tidningen räddas med en nystart, där Slitz skulle fokusera mer på recensioner av film, musik och tv-spel, men också innehålla mer djupgående intervjuer.

– Vi har också knutit en del nya medarbetare till Slitz, berättade Mats Drougge för dagensmedia.se i februari i år.

Enligt den senaste Orvesto-undersökningen hade Slitz 73 000 läsare, en minskning med 16 procent jämfört med motsvarande period 2010.

Enligt MDM Medias senaste bokslut – för perioden 1 januari 2010 – 30 juni 2011 – omsatte bolaget 16,5 miljoner kronor och gjorde en förlust efter finansiella poster på 750 000 kronor.

"Bolagets resultat för räkenskapsåret är negativt, vilket beror på att bolaget drabbats av en större kundförlust samt haft avvecklingskostnader för tidskriften MAN. Utöver detta har bolaget omstrukturerats med framförallt en mer effektiv organisation", skrev MDM Media i bokslutet.

Dagensmedia.se har sökt Mats Drougge.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.